Zeilschool de Vuntus

 

Zeilschool de Vuntus is de enige echte jeugdzeilschool van 't Gooi en omstreken. Al meer dan 25 jaar leren hier kinderen en volwassenen onder begeleiding van instructeurs zeilen op alle niveaus. 

Ontstaan

Zeilschool de Vuntus is begin 1994 gestart door de professionele wedstrijdzeiler Martin van Wettum. De Zeilschool is vernoemd naar de plas in Loosdrecht, waarop het merendeel van de cursussen gegeven wordt. In het voorjaar van 1994 leerden de eerste cursisten zeilen bij Zeilschool de Vuntus in een Van Wettum Optimist. Inmiddels is Zeilschool de Vuntus uitgegroeid tot een professionele CWO-vaarschool met een vloot van Optimisten, Laser Pico's, Topaz Uno's en RS Feva's. 

Visie

Volgens onze visie kun je pas leren zeilen op het moment dat je het leuk vindt. Daarom zorgen wij ervoor dat je eerst voldoende zelfvertrouwen krijgt in de boot en leer je vervolgens stap voor stap zeilen. Zeilen leer je door het veel te doen! Maar er komt ook een stukje inzicht bij kijken, hoe hoger je niveau hoe meer je uitgedaagd wordt op je inzicht. Zo kun je groeien van beginner tot wedstrijdzeiler. Uiteraard staat veiligheid voorop! Daarom krijgt iedereen bij ons een zwemvest en varen we met goed materiaal.

Zeilcursus

Bent u op zoek naar een cursus voor uzelf of voor uw kinderen? Dan bent u bij Zeilschool de Vuntus op het juiste adres. Zowel in het voorjaar, zomer en najaar kunt u bij ons terecht voor een cursus in de Optimist, Laser Pico, Topaz Unos en RS Feva en.  Lees hier meer over het cursusaanbod van Zeilschool de Vuntus!

Zeilen op 'De Vuntus'

Loosdrecht en de Vuntusplas bieden vele recreatiemogelijkheden en met een omvang van 3600 hectare vormt het een watersportlocatie bij uitstek. De Vuntusplas is slechts een klein gedeelte daarvan, maar wel het ideale water voor zeillessen. Op deze plas is voor elk niveau geschikt vaarwater te vinden, zowel beschutte plekken voor de beginnende zeiler als open water voor de gevorderden.

Instructeurs

Bij Zeilschool de Vuntus is een instructeur nooit uitgeleerd. Zowel de eigen vaardigheid als de lesgeefvaardigheden worden regelmatig bijgespijkerd. Op intensieve wijze, volgens CWO-eisen worden instructeurs opgeleid en begeleid om zo de kwaliteit van de zeilcursus te kunnen blijven waarborgen. De vaak creatieve instructeurs maken de zeilcursus. Door het organiseren van thema's met themaspellen is elke cursus een feest en elke cursus weer anders.

CWO-vaarschool 

Zeilschool de Vuntus is als vaarschool aangesloten bij de CWO. De Commissie Watersport Opleidingen controleert jaarlijks de aangesloten vaarscholen op veiligheid, lesgeefvaardigheden, materiaal, etc. Dit is een extra kwaliteitswaarborg voor ons, maar ook een aansporing om onszelf constant te blijven verbeteren. Als CWO-vaarschool mogen wij CWO-diploma's / vorderingenstaten uitschrijven, die bij elke CWO-vaarschool geldig zijn.

Wilt u meer weten over Zeilschool de Vuntus? Neem dan een kijkje op hun website!